Είναι ενοριακός Ναός και λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες του έτους, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 24 Μαρτίου.
Θέση – Χρόνος κτίσης
Ο Ναός κτίστηκε ίσως το 1860, ενώ οι τοιχογραφίες έγιναν το 1880. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα στην πλατεία. Κτίστηκε στην άκρη του χωριού τότε, γιατί από την πλατεία και κάτω δεν υπήρχαν κατοικίες, ήταν οι κήποι του χωριού και τα αλώνια.
Στο χώρο του Αγίου Νικολάου μέχρι το 1881 ήταν το νεκροταφείο του χωριού, το οποίο λόγω του διατάγματος που είχε εκδώσει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος το 1834 με το οποίο δεν επιτρέπονταν ο ενταφιασμός των νεκρών στους χώρους των εκκλησιών, όπου εκκλησιάζονταν οι πιστοί και εντός των πόλεων και των χωριών του ελληνικού Κράτους, μεταφέρθηκε έξω από το χωριό εκείνη την εποχή, απέναντι από το σημερινό οικόπεδο του Ζήση Μίχου. Εκεί ήταν και μετά την αναδιανομή των οικοπέδων και της επέκτασης του χωριού το 1928. Από εκεί μεταφέρθηκε αργότερα, στο χώρο που είναι σήμερα.
Ο ναός σήμερα
Ο Ναός μετά την ανακαίνιση και τη διαμόρφωση που έγινε το 1984 είναι το ίδιο μεγάλος με το Ναό του Αγίου Γεωργίου που λειτουργεί το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του έτους.
Η απαγόρευση τέλεσης γάμων και βαπτίσεων
Ο λόγος που στον Άγιο Νικόλαο δεν τελούνται γάμοι και βαπτίσεις σήμερα, ίσως να είναι το γεγονός ότι ο Ναός ήταν στο χώρο του νεκροταφείου και τελούνταν μόνο νεκρώσιμες ακολουθίες. Σήμερα στο χώρο της εκκλησίας, βρίσκεται και σώζεται το μεγαλόπρεπο κωδωνοστάσιο, χωρίς τροποποιήσεις και μετατροπές το οποίο κτίστηκε το έτος 1907 και στη σκεπή του είναι η φωλιά των πελαργών και ο σιδερένιος Σταυρός.